Help mijn wasmachine-afvoer is verstopt!

Home / Help mijn wasmachine-afvoer is verstopt!

Help mijn wasmachine-afvoer is verstopt

Wat een ellende als je wasmachine kapot is. De was stapelt zich snel op en de wasmachine gaat stinken.

Een verstopte wasmachine afvoer kan veel ellende met zich meebrengen. Niet alleen kan er water en vuil in de trommel blijven staan, maar ook kan de wasmachine gaan stinken. En daarbij wordt uw kleding niet schoon, maar juist nog viezer!

Herkent u de volgende afvoer problemen bij het wassen?

 • Uw wasmachine doet het niet meer
 • Uw wasmachine pompt geen water meer weg
 • Uw wasmachine geeft een foutmelding
 • Er komt water uit de wasmachine-afvoer

Waarschijnlijk is uw wasmachine verstopt.

RR24/7 zorgt ervoor dat uw wasmachine snel gemaakt wordt, Snel , betaalbaar en deskundig.  Bel voor de expertise van onze monteurs met 06-82 91 00 56

Waardoor raakt mijn wasmachine verstopt?

 • De combinatie van wassen op een lage temperatuur met een overvloedig gebruik van een (vloeibaar) wasmiddel is vaak een van de belangrijkste oorzaken van de verstopping.
 • Ook het vaker verwijderen van pluizen uit het pluizenfilter en onderin de wasmachine kan oorzaak van een kapotte wasmachine zijn.

Zeep, pluizen en vuilresten komen in de afvoer terecht en laten de leidingen dicht slibben met alle gevolgen van dien.

RR24/7 lost uw verstoppingsprobleem gegarandeerd snel, gemakkelijk en betaalbaar voor u op. Bel: 06-82 91 00 56

Wat een ellende als je wasmachine is verstopt!

Wat kan ik zelf doen als mijn wasmachine het niet meer doet?

In alle gevallen zal je de sifon eerst los moeten draaien. Zorg dat je een emmer onder de sifon hebt staan voordat je deze los draait.

 • Kokend water door de afvoer gieten

Een makkelijke manier om de afvoer van je wasmachine te ontstoppen is met kokend water. Giet vervolgens kokend water -bijvoorbeeld met een waterkoker- door de afvoer. Als de afvoer verstopt zit door een vetophoping kan je de vetophoping letterlijk wegsmelten met kokend water. Wacht een aantal minuten en controleer of het water weg kan stromen. . Draai de sifon (indien losgemaakt) weer vast en controleer of het water uit de wasmachine weer door kan stromen.

 • Baking soda en azijn:

Laat een kopje Baking Soda en een kopje azijn 15 minuten op de afvoer inwerken. Giet na het wachten ook kokend water door de afvoerleiding. Draai de sifon (indien losgemaakt) weer vast en controleer of het water uit de wasmachine weer door kan stromen.

 • Ontstoppingsveer gebruiken om de verstopping los te duwen

Begin weer met het plaatsen van een emmer onder de sifon. Draai de sifon los en druk de ontstoppingsveer door de afvoerleiding. Duw de ontstoppingsveer zo ver mogelijk door de leiding en herhaal dit een aantal keer. Draai de sifon weer vast en controleer of het water weg kan lopen.

TIP: een ontstoppingsveer koop je voor een paar euro bij de Action of bij een bouwmarkt

Ben je zelf te druk of vind je het ontstoppen maar een vies of lastig klusje. Vertrouw dan op de betaalbare ervaring van RR24/7. Bel ons bij hoge nood en we komen u snel ter hulp: 06-82 91 00 56

Hoe werkt de ontstoppingsexpertise van RR24/7?     

De monteurs van RR24/7 hebben veel ervaring met kapotte wasmachines en verstopte wasmachineleidingen en verstopte afvoeren.

RR24/7 beschikt over geavanceerde apparatuur en verenmachines. Met deze professionele ontstoppingsmaterialen is het verhelpen van een verstopping een snelle en gemakkelijke klus. Onze materialen komen zelfs in kleine tussenleidingen en ook haakse bochten vormen geen probleem.

Na ons werk controleren we altijd of de wasmachine het weer doet en of water en vuil netjes wegspoelt Daarbij bespreken we met u hoe u een nieuwe verstopping kan voorkomen en geven we u tips en adviezen op maat.

RR24/7 staat uw dag en nacht vriendelijk te woord. Bel met 06-82 91 00 56

De 5 beste TIPS om te voorkomen dat je wasmachine verstopt raakt!

 • Draai 1 op de 20 wasjes op minimaal 60 graden. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat zeep en vuilresten makkelijker op kunnen lossen en door kunnen stromen.
 • Klop sterk vervuilde kleding eerst goed uit en borstel vuil en modder af met een borstel.
 • Gebruik een flinke scheut azijn bij iedere wasbeurt. Azijn lost vet namelijk goed op. En wist je dat azijn de kleur behoudt en een frisse geur aan je was geeft?
 • Controleer broekzakken op papieren zakdoekjes en andere zaken
 • Wissel vloeibaar wasmiddel af met waspoeder